Archive for the 'Maistas' Category

Uogienės virimas. Obuolių Uogienė

Obuolių uogienė su slyvomis ir moliūgais

Virti šiai uogienei reikės: 3 kg antaninių obuolių, 1,5 kg Kaukazo slyvaičių, 1,5 kg moliūgo, 2 kg cukraus, gvazdikėlių, kvapniųjų pipirų.

Kaip virti uogienę: Obuolius nuplauti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis. Kaukazines slyvaites pavirinti 2-3 min., išgriebti kiaurasamčiu ir gerai sutrinti, kad atsiskirtų minkštimas. Moliūgo minkštimą plonomis skiltelėmis supjaustyti.

Paruoštus produktus sudėti į puodą, užpilti cukrumi, paskaninti keletu gvazdikėlių (galima ir kvapniaisiais pipirais), palaikyti 3-4 val. vėsioje patalpoje.

Virti nuolat maišant mediniu šaukštu, kol moliūgai ir obuoliai suminkštės.

Masę dar kartą gerai partrinti, pavirti 3-4 min. ir dar karštą sukrėsti į iškaitintus stiklainius. Uždaryti steriliais dangteliais.