Blynų Receptai

Čirviniai blynai

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, įbėrusi žiupsnelį druskos, išplakite iki standžių putų.
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir tryniais iki vientisos purios masės, tada, palengva plakdama šluotele, suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną, sukrėskite varškę, pagal skonį įberkite vanilinio cukraus Ir nutarkuotų citrinos žievelių, j tešlą, šaukštu atsargiai maišydama iš apačios į viršų, suplikite kiaušinių baltymus. Viską labai atsargiai išmaišykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
Blynus kepkite gerai įkaitintoje specialioje čirvinių blynų keptuvėje, kol dailiai apskrus.
Tiekite su mėgstamomis šaldytomis uogomis, uogiene arba plakta grietinėle.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai,
  • 3 šaukštai cukraus
  • 50 g sviesto,
  • stikline pieno,
  • 125 g kreminės varškes
  • 200 g miltų,
  • pagal skoni vanilinio cukraus, citrinos žievelių,
  • šaukštelis kepimo miltelių.

Lietiniai su ikrais

icelandic pancakesPirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20-30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. Kol tešla brinks, paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros sviestą iki vientisos masės išsukite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, sultimis, druska ir pipirais, galiausiai įspauskite česnako skiltelę. Beje, kulinarai sako, kad į tokį sviestą gardu įmaišyti ir truputį daigintų pipirnių. Iš išbrinkusios tešlos Iškepkite nedidelius lietinius.

Blueberry PancakesŠiltus ar šaltus lietinius tiekite su ikrais, žalumynais ir citrininiu sviestu. Kulinaro patarimas. Vietoje citrininio sviesto galite išbandyti ir varškės užtepą – su lietiniais ir ikrais jis puikiai dera. Jį pagaminti labai paprasta: kelis kartus per sietelį pertrinkite pakelį riebios varškės, sumaišykite ją su indeliu tepamojo švelnaus varškės sūrelio su žalumynais, 2 skiltelėmis kapoto česnako (galite ir įspausti). Varškės masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pagal skonį įspauskite citrinos sulčių, įmaišykite šaukštą kapotų žalumynų (petražolių, krapų). Prieš tiekdama varškės masę gerai atvėsinkite – 2 val. palaikykite šaldytuve. Varškės kremas ant lietinių atrodys labai dekoratyviai, jei jį formuosite konditeriniu švirkštu ar pačių pagaminta popierinę tūbelę.

Ingredientai: Tešlai: stiklinė miltų,  pusė stiklinės pieno ir vandens, kiaušinis, •šaukštas aliejaus   pagal skonį druskos ir  šviežiai maltų juodųjų pipirų, didesnis indelis natūralių arba dirbtinių raudonųjų ikrų, keli salotų lapeliai.
Citrininiam sviestui: 100 g sviesto , po šaukštelį nutarkuotų citrinos žievelių ir
sulčių • skiltelė česnako, pagal skoni druskos, •šviežiai maltų juodųjų pipirų

 

Tarkuotų bulvių blynai

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.
Kad tarkė nepatamsėtų, į ją įspauski-te šiek tiek citrinos sulčių, tada įmuš-kite kiaušinį, suberkite miltus, krakmolą, kapotą svogūną, blynų tešlą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Pancakes mini-towerIš paruoštos tešlos šaukštu formuokite blynus ir kepkite karštuose riebaluose, kol Iš abiejų pusių dailiai apskrus. Iškeptus blynus Išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, tada išdekite į lėkštes. Blynus tiekite su pagal nurodymus ant pakuotės išvirtomis kukurūzų burbuolėmis ir paprikos juostelėmis. Kulinaro patarimas. Tokius blynus gardu ruošti Ir su įdaru. Saujelę 5 vai. mirkytų džiovintų grybų išvirkite, susmulkinkite ir su kapotu raudonuoju svogūnu pakepinkite svieste. Nepamirškite įdaro pagal skonį pasūdyti.

Ingredientai:

•5 didelės bulvės,  svogūnas, •po šaukštą krakmolo Ir miltų, •kiaušinis, • pagal skonį druskos, • pipirų, •citrinos sulčių,
aliejaus (kepti),  kelios šaldytos arba šviežios kukurūzų burbuolės ir trečdalis raudonos paprikos garnyrui.

Blynų bokšteliai

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotas apelsino žieveles. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Tešlą kabinkite šaukštu, formuokite vidutinio dydžio blynelius ir iš abiejų pusių kepkite karštuose riebaluose. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Paruoškite varškės įdarą: varškę iki vientisos masės ištrinkite su sutirštintu pienu, įmaišykite cinamoną ir vanilinį cukrų. Paruoškite vanilinį padažą: visus produktus supilkite į dubenį, išplakite elektriniu plakikllu, tada supilkite į puodelį ir, nuolat maišydama, kaitinkite ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.

Blynelius su varške sluoksniuokite į tiek dubenėlių, kiek bus valgytojų. Ant viršutinio sluoksnio tepkite daugiau varškės masės ir užberkite šokolado drožlių.
Šalia pilkite vanilinio padažo.

Ingredientai

Tešlai: 2 kiaušiniai, • 200 g riebesnės varškės, 4 šaukštai miltų, nutarkuotų pusės apelsino žievelių, šaukštas cukraus, sviesto kepti. Pertepti: •pusė kibirėlio kreminės varškės „President”, 4 šaukštai sutirštinto saldinto pieno, 1/4 šaukštelio cinamono,
šaukštelis vanilinio cukraus. Padažui: •kiaušinis, 2 stiklinės pieno, •šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių, šaukštas bulvių krakmolo, 2 šaukštai cukraus, vanilės lazdelė (jei neturite, tiks ir vanilinis cukrus).

Šaltinis: Blynų Receptai