► Mieliniai Blynai
- Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštais cukraus.
- Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.
Mieliniai blynai su cukrumi
- Kitame dubenėlyje elektriniu plaklkliu iki baltumo Išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.
- Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.
- Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškeptus mielinius blynus galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.
Pagaminimo laikas: 40 min. (neskaičiuojant mielių kilimo laiko)
Ingredientų sąrašas:
- 2 kiaušiniai,
- 250 ml pieno
- 30 g šviežių mielių,
- 5 šaukštai cukraus,
- 250 g miltų,
- žiupsnelis druskos
- aliejaus (kepti),
- pagal skonį vanilinio cukraus,
- šaukštas sviesto.
Šaltinis: Mieliniai Blynai