Mieliniai Blynai

  1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštais cukraus.
  2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.

    mieliniai blynai

    Mieliniai blynai su cukrumi

  3. Kitame dubenėlyje elektriniu plaklkliu iki baltumo Išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.
  4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.
  5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškeptus mielinius blynus galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.

Pagaminimo laikas: 40 min. (neskaičiuojant mielių kilimo laiko)

Ingredientų sąrašas:

  • 2 kiaušiniai,
  • 250 ml pieno
  • 30 g šviežių mielių,
  • 5 šaukštai cukraus,
  • 250 g miltų,
  • žiupsnelis druskos
  • aliejaus (kepti),
  • pagal skonį vanilinio cukraus,
  • šaukštas sviesto.

Šaltinis: Mieliniai Blynai