Archive for the 'Receptai' Category

Ledų gamyba

Ledai yra labai specifiškas maisto produktas. Visų pirma tai labai greitai savo prekinę išvaizdą prarandantis produktas, taigi jo gamybos ir laikymo sąlygos turi labai tiksliai atitikti reikalavimus. Antra, ledų pasirinkimas yra labai didelis, taigi tai dar viena priežastis, kodėl pagaminti ledai turi būti labai aukštos kokybės.

Higiena. Ledus gaminančiose įmonėse turi būti ypatinga švara ir tvarka. Balti chalatai, kepurėlės, kaukės ant veido yra neatsiejama kasdienybės dalis. Viskas prasideda nuo recepto Pirmiausia technologai sudaro receptūrą, kurioje surašomi visi į ledus įeinantys produktai ir jų kiekiai. Nusprendus gaminti tos rūšies ledus, pagal receptą tam tikri skystų produktų kiekiai pilami į specialias talpas, iš sandėlio išduoti sausi ingredientai keliauja į gamybos cechą.

Rikotos Sūrio Pyragas (receptas)

Almond CheesecakeŠiam rikotos sūrio pyragui reikės 1,5 pakelio sausainių „Gaidelis”,   120 g sviesto,   2 šaukštai cukraus,   130 g graikinių riešutų, 500 g rikotos,   indelis kondensuoto pieno,   2 šaukštai skysto medaus,   3 šaukštai želatinos, 250 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),   8 šaukštai trintų šaldytų braškių,   šaukštelis krakmolo.

Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite. Sausainius stambiai sutrupinkite ir sumaišykite su riešutais. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir masę gerai ištrinkite pirštais.

Dėkite į nepridegančią apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais (maždaug 24 cm skersmens) ir išlyginkite. Suspauskite, kad masė kiek suliptų, ir 12 min. pašaukite į 180°C karštumo orkaitę. Želatiną išbrinkinkite.

Rikotą sukrėskite į dubenį, supilkite saldintą kondensuotą pieną, sukrėskite medų ir viską gerai išmaišykite. Grietinėlę standžiai išplakite ir atsargiai įmaišykite į rikotos masę.

Maišydama supilkite karšto vandens vonelėje ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Masę supilkite ant sausainių papločio, paviršių gražiai išlyginkite ir kiškite pyragą į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdama pyragą apliekite trintomis braškėmis.

Lašiša receptai. Lašiša su gorgonzolos padažu

lasisa6 šviežių lašišų pjausniai,   žuvų prieskonių,   keli šaukštai žaliųjų citrinų sulčių,   30 g gorgonzolos,   2 svogūnai,   300 ml sauso baltojo vyno,   250 ml riebesnės grietinėlės,   pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,   smulkintų šviežių krapų.

Žuvų pjausnius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.

Kulinarinės Idėjos: Sūriai

Pressed Lemon Cheese• Kelių rūšių skirtingais gabalėliais pjaustytą sūrį išdėliokite didelėje plokščioje lėkštėje arba ant specialaus padėklo. Šalia padėkite panašią lėkštę su vynuogėmis, citrinų sultimis apšlakstytomis avokadų skiltelėmis, melionų griežinėliais ar pan.
• Mėlynųjų pelėsių sūrio gabalėliais paįvairinkite šviežių daržovių salotas. Skanu juo įdaryti sluoksniuotos arba trapios tešlos pyragėlius, pagardinti picą, daržovių ar mėsos apkepą.
• Minkštą mėlynųjų pelėsių sūrį ištrinkite su riebia grietinėle – turėsite puikų pikantišką sumuštinukų aptepą.
• Smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio berkite į karštą baltąjį padažą – jis bus itin pikantiško skonio.
• Prieš tiekdama mėlynojo sūrio užkandžiui, apšlakstykite jį šviežiu skystu medumi ir apibarstykite sausoje keptuvėje pakepintais smulkintais graikiniais riešutais.
• Smulkintu mėlynuoju sūriu apibarstykite trintą bet kokių daržovių sriubą ar laužo kaitroje keptą mėsos pjausnį.

• Mėlynųjų pelėsių sūrį kruopščiai išsukite su maskarpone ir tiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis.
• Tarkuoto mėlynojo sūrio įmaišykite į bandelių tešlą, daugiaryžį su daržovėmis.
• Pusryčiams ar vakarienei batono skrebutį aptepkite mėlynųjų pelėsių sūriu, uždėkite konservuoto ananaso griežinėlį.

Morkų Desertas

Carrots are healthy!

morkų desertas

Išspauskite iš 4-5 didelių morkų ir 2 didelių obuolių sultis. Jas išgerkite su šlakeliu aliejaus. Morkų ir obuolių tirščius sukrėskite į dubenį, įmuškite 4 kiaušinius, įberkite smulkintų riešutų (anakardžių, graikinių ir kt.), pagardinkite raudonais kvapniaisiais pipirais (ar žiupsneliu imbiero), druska, išmaišykite ir palaikykite 20 minučių. Iš masės suformuokite rutuliukus su skylutėmis. Į jas įberkite tarkuoto fermentinio sūrio (arba po gabalėlį jo įdėkite į rutuliuko vidų).

Kepkite orkaitėje ant sviestinio popieriaus 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Skanaus!

Sriubos receptas “Sodininkė”

600 g baltųjų arba žaliųjų šparagų, 50 g sviesto, druskos, litras mėsos sultinio, 2 porų stiebai, pomidoras, 200 g žiedinių kopūstų, 150 g morkų, 5 griežinėliai virto kumpio, maltų juodųjų pipirų, ryšelis svogūnų laiškų.

Baltuosius šparagus nulupkite visus, o žaliųjų – tik apatinį stiebo trečdalį. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepinkite svieste, įpilkite truputėlį vandens ir troškinkite 2 minutes. Supilkite mėsos sultinį ir užvirinkite. Porus supjaustykite žiedais, pomidorą – kubeliais, morkas – plonais griežinėliais, žiedinį kopūstą išskirstykite nedideliais žiedynėliais. Daržoves suberkite j verdantį sultinį ir virkite 20 minučių, po to pasūdykite, įberkite pipirų.
Kumpį supjaustykite juostelėmis, svogūnų laiškus – žiedeliais.
Išpilstykite sriubą į lėkštes. | kiekvieną įdėkite kumpio ir apibarstykite svogūnų laiškais.

Receptai: Baklažanų ikrai

Baklažanų ikrai:
Orkaitėje iškeptus baklažanus nulupti ir supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iš eilės apkepti pjaustytus baklažanus, morkas, pomidorus, svogūnus (galima įdėti ir .paprikų, petražolių, krapų). Viską išmaišyti su prieskoniais, truputį patroškinti. Karštą masę sukrėsti į 0,5 I stiklainius, pridengti dangteliais ir sterilizuoti 35 min