Varškės Apkepo Receptas

Paprastą dieną namiškiai paskubomis sukerta dribsnių su pienu ar iš vakaro virtos ir pašildytos košės? Sekmadienis – puiki proga palepinti juos gardžiais pusryčiais. Tiesa, tokius paruošti šiek tiek užtruks, bet, pažadame, nė akimirkos dėl to nesigailėsite.

Purus varškės apkepas
6 ASMENIMS. PAGAMINSITE PER 1 VAL.
•800 g riebios varškės, 5 kiaušiniai, 4 šaukštai sviesto, •trečdalis stiklinės cukraus, •šaukštelis kepimo miltelių, pagai skonį vanilinio cukraus, nutarkuotų pusės citrinos žievelių, po 2 šaukštus ryžių miltų ir •manų, 150 ml riebios grietinėlės, •druskos, po saujelę besėklių razinų ir cukrintinių, 50 ml brendžio arba romo.
Papuošti: apelsino griežinėlių, mėtų lapelių, miltelinio cukraus, juodojo šokolado drožlių.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite j šaldytuvą, kad atvėstų.
Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. Cukrintinius ir razinas užpilkite brendžiu ir pusvalandžiui palikite.
Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, įmaišykite į trynių ir cukraus masę, gerai išsukite, supilkite brinkytas manų kruopas, 3 šaukštus tirpinto sviesto, suberkite kepimo miltelius, ryžių miltus, vanilinį cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles, nuvarvintus mirkytus cukrintinius ir viską gerai išmaišykite. Atvėsintus baltymus išplakite iki purios standžios masės ir labai atsargiai, kabindama šaukštu iš apačios į viršų, įmaišykite į varškės masę.

Tešlą krėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, ant viršaus dėkite sviesto drožlelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite supjaustytą trikampiais griežinėliais, apibarstytą milteliniu cukrumi, šokolado drožlėmis, su apelsino griežinėliu ir mėtos lapeliu.

Šaltinis: Varškės Apkepo Receptas