Kodėl Kyla Nerimas?

Nemažai žmonių kenčia dėl dažnai persekiojančio nerimo ar net panikos priepuolių. Mokslininkai nustatė, kad viena iš priežasčių – cukraus sumažėjimas kraujyje. Jis gali atsirasti kaip šalutinė reakcija į tam tikrus maisto produktus, kurie iš pradžių sukelia cukraus perteklių, pavyzdžiui, suvalgius didelį glikemijos indeksą turinčių produktų, ypač saldumynų. Kadangi per dideli cukraus kiekį organizmas stengiasi kuo greičiau sumažinti, tai sukelia hipoglikemiją (stalgų cukraus kiekio kraujyje sumažėjimą). Dėl to tankiau ima plakti širdis, virpėti rankos, svaigti galva, pagreitėja kvėpavimas ir kyla panikos priepuolis.

Fear of the DarkTaip pat ištirta, kad šiuos simptomus gali sukelti ir omega-3 riebalų rūgščių trūkumas organizme. Jų nepristigs, jeigu vartosite jūrinių riebių žuvų ir augalų sėklų. Atlikus tyrimą pastebėta, kad 75 proc. žmonių, kurie tris mėnesius vartojo omega-3 riebalų rūgščių turinčius produktus, paniško nerimo atakos tapo retesnės ir silpnesnės. Beje, kad organizmui trūksta omega-3 riebalų rūgščių, išduoda sausa pleiskanojanti oda ir skilinėjantys nagai.

Šaltinis: Kodėl Kyla Nerimas?