Kaip sumažinti dirvos rūgštingumą

Norint sumažinti dirvos rūgštingumą, patariama vartoti gesintas kalkes, kalkių miltus, maltą kreidą, dolomito miltus ir medžio pelenus. Pirmiausiai reikia mažinti dirvos rūgštingumą, kuriame auginsite rūgštingumui jautrius augalus: kopūstus, svogūnus, šakniavaisius ir lapinius augalus.
Jei auginsite bulves, kalkių į dirvą neberkite, nes kalkės bulvėse mažina krakmolo kiekį, o taip pat skatina bulvių pažeidimą puviniu.
(Lentelę, kurioje parodyta kokiomis medžiagomis mažinti dirvos rūgštingumą, rasite balandžio 4 dienos lapelyje).
Kada sudygsta augalų sėklos?
* Agurkai sudygsta po 3 – 7 dienų;
* patisonai, aguročiai ir moliūgai – po 3 – 10 dienų;
* salotos po 4 – 10 dienų;
* kalafiorai po 3 – 8 dienų;
* gūžiniai kopūstai po 3 – 10 dienų;
* pomidorai po 6 – 10 dienų;
* pipirai po 7 – 15 dienų;
* baklažanai po 5 – 10 dienų;
* rabarbarai po 7 – 14 dienų.

Šaltinis: Kaip sumažinti dirvos rūgštingumą

Žymės: