Lapinės Salotinės Garstyčios

Lapinės salotinės garstyčios – vienmečiai, greitai užaugantys ir šalčiui atsparūs augalai. Lapinės salotinės garstyčios gerai auga įprastoje dirvoje, bet yra reiklios drėgmei. Jei šiems augalams trūksta drėgmės, jų lapai apkarsta, o skonis pablogėja.

Lapines salotines garstyčias patariama sėti anksti pavasarį arba rudenį – rugsėjo mėnesį. Garstyčias patariama sėti 1 cm gylyje, tarp eilių paliekant 10 -15 cm tarpus. 1 m2 dirvos patariama pasėti 1 g lapinių salotinių garstyčių sėklų.

Šias daržoves galima užauginti ir žiemą ant palangių. Kai lapinės garstyčios užaugina pirmuosius lapelius, jas patariama kas 4 – 5 cm praretinti ir patręšti azotinėmis trąšomis. 10 litrų vandens reikia ištirpinti 20 g azotinių trąšų. Augindami lapines garstyčias reguliariai purenkite dirvą ir ravėkite piktžoles. Maistui lapines garstyčias patariama skinti, kai jos užauga iki 5 – 10 cm aukščio.

Garstyčių žalumą reikia nukirpti žirklėmis arba visą augalą išrauti su šaknimis.

Šaltinis: Lapinės Salotinės Garstyčios

Žymės: