Rabarbarai

Rabarbarų sėklos išlieka daigios 3-4 metus, o sudygsta per 14 dienų. Rabarbarai – daugiamečiai nereiklūs šviesai, tačiau reiklūs dirvos drėgnumui augalai. Prieš pavasarį sodindami rabarbarus, 1 m2 dirvos patręškite 2-3 kibirais mėšlo. Jei rabarbarus dauginsite vegetatyviai, atrinktus krūmus pavasarį iškaskite, aštriu peiliu padalinkite jų šaknynus, kad ant kiekvienos šaknies būtų po 1 – 2 augimo pumpurus. Vieną suaugusį rabarbaro krūmą galima padalinti į 5 – 10 dalių. Sodindami rabarbarus, žemes standžiai prispauskite prie šaknų, o viršutinę akutę užberkite ne storesniu nei 1 – 2 cm storio žemių sluoksniu. Užaugusius žiedkočius išraukite.

KAIP SKINTI RABARBARUS?
Rabarbarų ūglius nulaužkite prie pat šaknies, nupjaukite lapus ir apatinėje ūglių dalyje esančią plėvelę. Rabarbarų ūglius patariama rauti giedrą dieną, 1 kartą per savaitę. Iš karto nuo vieno augalo galima nulaužti ne daugiau kaip 3 ūglius. Iki vegetacijos pabaigos likus 1,5-2 mėnesiams, ūglius nustokite laužyti. Trečiaisiais augimo metais išlaužkite visus 30 cm ilgio ūglius, o kas dvejus metus prie rabarbarų krūmelių pridėkite perpuvusio karvių mėšlo.

Šaltinis: Rabarbarai

Žymės: