Daržovių Tręšimas Organinėmis Trąšomis

Saldžiųjų pipirų tręšimas
Norėdami patręšti saldžiuosius pipirus, 1 litrą karvių mėšlo praskieskite 10 litrų vandens iri m2 ploto dirvožemio patręškite 6 litrais šio tirpalo.

Ridikėlių tręšimas
Jei ridikėliai auga lėtai , o lapai pablykšta, šias daržoves būtina skubiai patręšti. 10 litrų vandens ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį karbamido ir 1 stiklinę karvių mėšlo. 5 litrų šio tirpalo pakaks patręšti 1 m2 dirvožemio.

Salotų tręšimas
Salotas patariama tręšti 1 kartą. Kibire vandens ištirpinkite 0,5 litro karvių mėšlo, 1 valgomąjį šaukštą natrio ir fosforo trąšų. 3 litrais šio tirpalo patariama patręšti 1 m2 dirvožemio.

Burokėlių tręšimas
Pirmąjį kartą burokėlius reikia patręšti, kai jie užaugina 3-4 lapelius. 1,5 stiklinės karvių mėšlo praskieskite 10 litrų vandens, ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą natrio ir fosforo trąšų bei 1 g boro rūgšties. Antrąjį kartą patręškite, kai brandina šakniavaisius.

Moliūgų tręšimas
Kai moliūgai užaugina 3-5 lapelius, juos patariama patręšti karvių ar paukščių mėšlo tirpalu.

Šaltinis: Daržovių Tręšimas Organinėmis Trąšomis

Žymės: