► Uogienės virimas. Obuolių Uogienė
Obuolių uogienė su slyvomis ir moliūgais
Virti šiai uogienei reikės: 3 kg antaninių obuolių, 1,5 kg Kaukazo slyvaičių, 1,5 kg moliūgo, 2 kg cukraus, gvazdikėlių, kvapniųjų pipirų.
Kaip virti uogienę: Obuolius nuplauti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis. Kaukazines slyvaites pavirinti 2-3 min., išgriebti kiaurasamčiu ir gerai sutrinti, kad atsiskirtų minkštimas. Moliūgo minkštimą plonomis skiltelėmis supjaustyti.
Paruoštus produktus sudėti į puodą, užpilti cukrumi, paskaninti keletu gvazdikėlių (galima ir kvapniaisiais pipirais), palaikyti 3-4 val. vėsioje patalpoje.
Virti nuolat maišant mediniu šaukštu, kol moliūgai ir obuoliai suminkštės.
Masę dar kartą gerai partrinti, pavirti 3-4 min. ir dar karštą sukrėsti į iškaitintus stiklainius. Uždaryti steriliais dangteliais.
Šaltinis: Uogienės virimas. Obuolių Uogienė