► Daržovių Tręšimas Organinėmis Trąšomis
Kalafiorų tręšimas
Kalafiorus patariama pirmąjį kartą patręšti, praėjus 2 savaitėms po jų daigų pasodinimo: 10 litrų vandens ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą karbamido ir 0,5 litro karvių mėšlo. Kiekvieno augalo šaknis patariama palieti 0,7 litro šio tirpalo. Antrąjį kartą kalafiorus patariama patręšti, kai šių augalų galvutė paaugs iki graikinio riešuto dydžio: 10 litrų vandens praskieskite 0,5 litro skysto paukščių mėšlo, ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą kompleksinių mineralinių trąšų su mikroelementais. Kiekvieną kalafiorų augalą paliekite 1 litru šio tirpalo.
Bulvių tręšimas
Pirmąjį kartą bulves tręškite prieš tai, kai jas pirmąjį kartą apkaupsite: 10 litrų vandens ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą karbamido ir 0,5 litro karvių mėšlo. 3 – 4 litrais šio kruopščiai išmaišyto tirpalo patariama palieti 1 m2 dirvožemio.
Antrąjį kartą bulves tręškite po 15 dienų. Tręšimo tirpalą paruoškite iš anksto: 10 litrų vandens ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį kompleksinių minerali-niiĮ trąšų ir 0,5 litro paukščių mėšlo. Kiekvieną bulvių krūmelį patariama patręšti 1 litru taip paruošto tirpalo. Patręšę bulves, jų krūmelius apkaupkite ar dirva supurenkite.
Šaltinis: Daržovių Tręšimas Organinėmis Trąšomis