Daržovių Tręšimas Organinėmis Trąšomis

Kalafiorų tręšimas

Kalafiorus patariama pirmąjį kartą patręšti, pra­ėjus 2 savaitėms po jų daigų pasodinimo: 10 litrų vandens ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą karbamido ir 0,5 litro karvių mėšlo. Kiekvieno augalo šaknis patariama palieti 0,7 litro šio tirpalo. Antrąjį kartą kalafiorus patariama patręšti, kai šių augalų galvutė paaugs iki graikinio riešuto dydžio: 10 litrų vandens praskieskite 0,5 litro skysto paukščių mėšlo, ištir­pinkite 1 valgomąjį šaukštą kompleksinių minerali­nių trąšų su mikroelementais. Kiekvieną kalafiorų augalą paliekite 1 litru šio tirpalo.

Bulvių tręšimas

Pirmąjį kartą bulves tręškite prieš tai, kai jas pir­mąjį kartą apkaupsite: 10 litrų vandens ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą karbamido ir 0,5 litro karvių mėš­lo. 3 – 4 litrais šio kruopščiai išmaišyto tirpalo pata­riama palieti 1 m2 dirvožemio.

Antrąjį kartą bulves tręškite po 15 dienų. Tręšimo tirpalą paruoškite iš anksto: 10 litrų vandens ištir­pinkite 1 arbatinį šaukštelį kompleksinių minerali-niiĮ trąšų ir 0,5 litro paukščių mėšlo. Kiekvieną bul­vių krūmelį patariama patręšti 1 litru taip paruošto tirpalo. Patręšę bulves, jų krūmelius apkaupkite ar dirva supurenkite.

Šaltinis: Daržovių Tręšimas Organinėmis Trąšomis

Žymės: