Dirvos perkasimas

Giliai dirvą patariama perkasti rudenį, tačiau žemės grumstų nesmulkinti, o juos palikti per žiemą, kad žemė geriau „prisikvėpuotų". Pavasarį, kai tirps sniegas, ši žemė labiau prisigers drėgmės. Jei dirvą perkasite vėlai rudenį, dirvoje sustiprės mikrobiologiniai procesai, todėl ji taps derlingesnė, išvalyta nuo piktžolių ir augalų kenkėjų. Perkasdami dirvą, ją būtinai patręškite. Iš anksto dirvos nereikia tręšti tik azotinėmis trąšomis, nes šias trąšas iš dirvos lengvai išplauna tirpstantis sniegas ir lietus. Pavasarį būtina susmulkinti stambius žemės grumstus ir supurenti viršutinį dirvožemio sluoksnį bei taip sulaikyti reikiamą drėgmę dirvoje.

TRUMPAI APIE AUGALŲ TRĘŠIMĄ
Ankstyvuosius kopūstus ir aguročius patariama tręšti perpuvusiu mėšlu ar kompostu, o vėlyvuosius kopūstus – šviežiu mėšlu. Šakniastiebius auginančias daržoves bei svogūnus patariama tręšti perpuvusiu mėšlu ir mineralinėmis trąšomis. Pomidorus, pipirus ir baklažanus tręškite kompostu ir mineralinėmis trąšomis, ankstyvąsias bulves – perpuvusiu mėšlu ir medžio pelenais, o vėlyvąsias bulves – šviežiu mėšlu ir medžio pelenais.

Šaltinis: Dirvos perkasimas

Žymės: