Kaip virti bulves

• Bulvės skutamos tik prieš pat verdant. Pamerktos ir paliktos vandenyje jos greit praranda vitaminus.

• Virti ir kepti bulves reikia prieš pat patiekiant.

• Verdamas bulves pjaustykite vienodais gabaliukais, kad visos išvirtų vienu metu. Dėkite j pasūdytą verdantį vandenį. Virkite ant nelabai stiprios ugnies.

• Nusunkusios šviežias išvirusias bulves, vandenį panaudokite sriubai, sultiniui ar padažui, nes jame liko vitaminų.

• Bulves galite paruošti ir taip:
1) vienodo dydžio bulves gerai nuplaukite, nudžiovinkite, pasūdykite ir apkepkite orkaitėje (tik karštoje);
2) nuskustas ir supjaustytas didesniais gabalėliais bulves įdėkite j pašildytus riebalus (taukus, sviestą, aliejų) ir kepkite kelias minutes. Po to užpilkite pasūdytu virintu vandeniu ir troškinkite, kol vanduo išgaruos.

Šaltinis: Kaip virti bulves

Žymės: