Morkų džiovinimas žiemai

Morkų džiovinimas

Nuo morkų šakniavaisių nupjaukite lapų likučius, juos kruopščiai su šepetėliu nuplaukite. Išpjaukite pažeistas šakniavaisių vietas ir morkas vėl praplaukite šaltu vandeniu. Verdančiame vandenyje morkas palaikykite 15-20 sekundžių, o tada jas atvėsinkite šaltame vandenyje. Nuskutą morkas, jas supjaustykite 3-4 mm storio šiaudeliais.

Supjaustytas morkas sudėkite ant kepimo skardų ir pašaukite į orkaitę. 70 – 75 °C temperatūros orkaitėje morkas džiovinkite 5-6 valandas, tada atvėsinkite, sudėkite į popierinius maišelius, kuriuos užlenkite.

Svogūnų džiovinimas

Džiovinti labiausiai tinka aštrios ir apyaštrės svogūnų rūšys. Nuo svogūnų ropučių nuvalykite sausus lukštus, nupjaukite šaknis, o galvutes susmulkinkite žiedais.
Ant kepimo skardų svogūnus sudėkite 1 – 1,5 cm storio sluoksniu. Taip paruoštus svogūnų žiedus 60 °C temperatūros orkaitėje džiovinkite 5-6 valandas.

Šaltinis: Morkų džiovinimas žiemai

Žymės: