Patisonų Auginimas

Patisonai vaisius subrandina per 60 dienų, po to, kai pasirodo jų daigai. Patisonų sėklas 70 x 60 cm atstumais lauke pasėkite gegužės mėnesio pabaigoje.

Prieš sėją patisonų sėklas 20 minučių pamirkykite lproc. kalio permanganato tirpale, paskui perplaukite vandeniu, padaiginkite, o vėliau pasėkite drėgname dirvožemyje. Patisonai yra reiklūs derlingai dirvai, todėl šias daržoves būtina reguliariai tręšti. Per vasarą patisonus patariama patręšti 3 kartus. Pirmąjį kartą patisonus tręškite po 10 dienų, kai pasirodo jų daigai, patręškite karvių mėšlo tirpalu (santykiu 1 : 10).

Antrąjį kartą tręškite žydinčius patisonus: 10 litrų vandens supilkite 1 stiklinę medžio pelenų ir 30 g kalio sulfato. Patisonų lysves reikia dažniau purenti ir lieti nei aguročių lysves. Kai patisonai ims auginti žiedpumpurius, nugnybkite jų ūglius.

Jei patisonų krūmelis auga pernelyg tankiai, nuo jų nuskinkite 2-3 lapus, kad žiedus galėtų lengviau apdulkinti vabzdžiai. Jei patisonų vaisius skinsite laiku, užauginsite gausesnį jų derlių.

Šaltinis: Patisonų Auginimas

Žymės: