PRIESKONINIŲ AUGALŲ ĮTAKA DARŽOVĖMS

Prieskoniniai augalai išskiria lakiąsias medžiagas kurios teigiamai veikia šalia augančias daržoves jas stiprina, o neretai ir pagerina daržovių skonį
Pavyzdžiui, bazilikai pagerina pomidorų skonį krapai – kopūstų. b
Kiaulpienės išskiria daug etileno, kuris spartina vaisių nok.mą,todėl naudinga, kad jos augtų šalia obelų ir daugelio rūšių daržovių. ,
* bazilikai teigiamai veikia pipirus ir pomidorus Serenciai – bulves, rožes ir pomidorus. Agurkles – pupeles, braškes, pomidorus, agurkus, kopūstus. 5
* Garstyčios – pupeles, vynuoges ir vaismedžius. Kaudoneliai – pupeles.
* Juozažolės – kopūstus ir vynuoges.

* Dilgėlės teigiamai veikia pomidorus.
* Svogūnai – burokėlius, kopūstus, salotas, braškes.
* Mėtos – kopūstus ir pomidorus.
* Nasturtos – ridikėlius.
* Kiaulpienės – vaismedžius.
* Petražolės – žirnius, pomidorus, rožes, porus ir braškes.
* Vaistinės ramunėlės – agurkus, svogūnus ir daugelį prieskoninių daržovių.
* Krapai – kopūstus, svogūnus, salotas ir agurkus.
* Krienai – bulves.
* Čiobreliai – baklažanus, bulves, pomidorus, krūmines pupeles.
* Česnakai – rožes, pomidorus, agurkus, braškes, burokėlius ir morkas.
* Šalavijai – kopūstus, morkas, braškes ir pomidorus.

Šaltinis: PRIESKONINIŲ AUGALŲ ĮTAKA DARŽOVĖMS

Žymės: