Vynuogių sulčių nauda žmogaus organizmui

Uogose yra organinių rūgščių, cukraus, mineralinių druskų, kalio, magnio, geležies, kalcio, kobalto, pektinų, raugų, karotino, folinės rūgšties ir kitų vitaminų, ypač daug askorbinės rūgšties.

Vynuogės auginamos vyno gamybai. Jei vynuogių vyno geriama po truputį, valgant ar pavalgius, jis laikomas tonizuojančiu gėrimu. Vynas varo šlapimą.

Vynuogių sultys gerina medžiagų apykaitą, skatina prakaitavimą, lengvina atsikosėjimą, jos rekomenduojamos sergant mažakraujyste, bronchine astma, skrandžio ir žarnyno uždegimais, hemorojumi, kepenų, inkstų ir kitomis ligomis.

Esant širdies sutrikimams, valandą1 prieš valgį (rytą, dieną, ir vakare) vienodais kiekiais reikia gerti vynuogių sultis. Kartais dozę galima padidinti iki 100-200 gramų.

Gydymo pradžioje per dieną galima suvalgyti ne daugiau kaip 1 kg uogų. Dozė didinama laipsniškai. Gydymo pabaigoje suvalgoma jau po 2 kg uogų.

Gydantis konservuotomis vynuogių sultimis reikia valgyti baltą duoną, aliejų, sūrį, kiaušinius, virtą žuvį, mėsą. Negalima gerti nevirinto pieno, alkoholinių gėrimų, mineralinio vandens, negalima valgyti žalių vaisių. Negalima daug gerti vynuogių sulčių ir valgyti vaisių sergant cukralige, nutukimu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, lėtiniu plaučių uždegimu, jei padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, viduriuojant.

Šaltinis: Vynuogių sulčių nauda žmogaus organizmui

Žymės: