► Kokteiliu Receptai Su Pomidorų Sultimis
Gėrimai
Pomidoru sultys su kiaušiniais
4 stiklinės pomidorų sulčių, 4 kiaušiniai, po 4 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių bei sukapotų žalumynų, truputis pipirų, aštraus pomidorų padažo, druskos.
Pomidorų ir citrinos sultis išplakti su kiaušinių tryniais, pridėti druskos, /pipirų, pomidorų padažo ir žalumynų.
Pomidorų sulčių gėrimas
11 pomidorų sulčių, druskos, pipirų, valgomasis šaukštas džiovintos, melisos arba pipirmėtės, susmulkintų krapų.
Pomidorų sultis užvirinti, pridėti druskos ir pipirų pagal skonį, įberti džiovintos melisos arba pipirmėtės, uždengti, atvėsintą perkošti. Stiklinės kraštus pamerkti į kiaušinio baltymą, po to į smulkiai supjaustytus krapus. Atsargiai įpilti atvėsinto šalto pomidorų gėrimo.
Pomidorų ir rūgpienio gėrimas
2 stiklinės šviežių pomidorų sulčių, 2 stiklinės šalto rūgpienio arba kefyro, valgomasis šaukštas susmulkintų petražolių lapelių, valgomasis šaukštas smulkiai sukapotų krapų lapelių, druskos ir cukraus pagal skonį.
Šaltą rūgpienį arba kefyrą sumaišyti su smulkiai supjaustytais žalumynais, po to, greitai maišant, lėtai įpilti pomidorų sulčių. Įdėti pagal skonį druskos ir cukraus.
Ruginės duonos ir pomidorų sulčių gėrimas
200 g ruginės duonos, 1 l vandens, 1/2 1 pomidorų sulčių, 3-4 skiltelės česnako, 2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų arba petražolių lapelių, druskos. Duoną arba jos džiūvėsius užpilti verdančiu vandeniu ir, kai ji atvės, nupilti duonos ekstraktą, sumaišyti jį su pomidorų sultimis, trintais česnakais ir supjaustytais svogūnų laiškais arba petražolių lapeliais, pridėti druskos. Patiekti su užkandžiais, antraisiais patiekalais arba kaip atskirą gėrimą. Gėrimui paruošti galima naudoti ir per sietelį pertrintą mirkytą duoną bei citrinos sultis.
Rugsėjo gėrimas
300 ml pomidorų sultys, 1/2 citrinos sulčių,
3 arbatiniai šaukšteliai trintų svogūnų, maltų juodųjų pipirų, druskos, cukraus pagal skonį, pipirmėtės.
Pomidorų sultis sumaišyti su citrinos sultimis, svogūnais, pipirais, druska, cukrumi ir susmulkintomis pipirmėtėmis. 3 vai. leisti prisitraukti, tada padėti vėsiai.
Gėrimo negalima laikyti ilgiau kaip parą.
Neapolietiškas jogurtas
Ledo gabalėlių, šviežiai suspausta česnako skiltelė, po arbatinį šaukštelį garstyčių bei krienų su
grietine, 40 g pomidorų kečupo, 60 g pomidorų
sulčių, 150 g jogurto (be priedų).
Visas dalis sudėti į elektrinį maišiklį arba plaktuvę. Gėrimą išplakti, supilti į stiklines. Papuošti pomidoro skiltele ir smulkiai supjaustytais krapais.
Kokteilis “Saitas pomidoras”
6 dalys pomidorų sulčių, 0,5 dalies citrinos sulčių, toniko.
Ruošti ir patiekti stiklinėje su ledu. Puošti žalios citrinos arba agurko griežinėliais, apibarstyti susmulkintais krapais.
Kokteilis “Nekaltoji Meri”
7 dalys pomidorų sulčių, 0,5 dalies citrinos sulčių, juodųjų pipirų, druskos, Vorčestro padažo. Ruošti plaktuvėje su ledu, patiekti stiklinėje su
ledu. Puošti žalios citrinos skiltele ir saliero kotu.
Kokteilis “Mergelė Marija”
Ledo, 1/4 citrinos sulčių, pomidorų sulčių, žiupsnelis druskos, pipirų, truputis Tabasko padažo, truputis Vorčestro padažo.
Didelę taurę iki pusės pridėti ledo ir sudėti likusias dalis. Supilti į stiklinę ir atgal į taurę, tai pakartoti dar 2 kartus. Puošti citrinos skiltele ir ant šiaudelio pamauta vyšnia.
Kokteilis “Kruvinoji Meri” I
Ledo kubelių, 40 g šaltos degtinės, 60 g šaltų pomidorų sulčių.
Pagal skonį pridėti įvairių prieskonių: druskos, maltų pipirų, Tabasko padažo, Vorčestro padažo. Gėrimą stiklinėje gerai išmaišyti.
Kokteilis “Kruvinoji Meri” II
2 dalys tekilos, 5 dalies pomidorų sulčių, 0,5 dalies citrinos sulčių, druskos, Tabasko padažo, pipirų.
Ruošti plaktuvėje su ledu, patiekti su ledu, puošti citrinos griežinėliu.
Kokteilis “Kruvinosios Meri motina”
Arbatinis šaukštelis šviežių citrinos sulčių, 20 g šviežių apelsinų sulčių, 40 g šaltos degtinės, 60 g pomidorų sulčių.
Viską supilti į plaktuvę, pridėti truputį druskos, maltų baltųjų pipirų ir saldžiosios paprikos. Plaktuvę gerai pakratyti (vietoj plaktuvės galima naudoti butelį arba stiklainį su užsukamu dangteliu), paruoštą gėrimą supilti į šampano taures, apvėlus druska pakraštėlius. Papuošti citrinos skiltele ir paprika įdaryta alyvuoge ant smaigelio.
Kokteilis “Kruvinosios Meri akys”
Ledo kubelių, arbatinis šaukštelis citrinos sulčių, 40 g šaltos degtinės, 60 g pomidorų sulčių. Galima pridėti visų prieš tai pateiktame recepte minėtų prieskonių. Gėrimą stiklinėje gerai sumaišyti.
Papuošimas. Paprikos mase įdarytą alyvuogę perpjauti skersai pusiau, abi puses “akimis” į viršų pasmeigti ant smaigelio, per vidurį įdėti ploną sulenktą apelsino griežinėlį žievele į viršų, smaigelį uždėti ant stiklinės.
Kokteilis “Kruvinasis jautis”
2 dalys degtinės, 3 dalys pomidorų sulčių, 2 dalys jautienos sultinio (be taukų), 0,5 dalies citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų, Tabasko padažo, Vorčestro padažo.
Ruošti plaktuvėje su ledu, patiekti stiklinėje su ledu, papuošti citrinos griežinėliu.
Vokiškas pomidorų kokteilis
375 g pomidorų sulčių, valgomasis šaukštas konjako, 1/4 citrinos sulčių, arbatinis šaukštelis aštraus pomidorų padažo, bananų riekelių, valgomasis šaukštas plaktos grietinėlės, arbatinis šaukštelis mirkytų krienų, imbiero. Pomidorų ir citrinos sultis, konjaką, pomidorų padažą sumaišyti ir supilti į stiklines. Į kiekvieną stiklinę įdėti 2 banano riekeles. Plaktą greitinėlę sumaišyti su krienais ir dėti į stiklines, apibarstyti sutrintu imbieru.
Pomidoru kompotas
500 g pomidorų, 100 g svarainių vaisių, 150 g cukraus, stiklinė vandens, stiklinė vyno, imbiero.
Mažus, kietus, žalius arba prinokusius pomidorus apiplikyti verdančiame vandenyje, nuplauti šaltame, po to nulupti odelę. Svarainius sutrinti, sudėti į verdantį vandenį kartu su cukrumi ir imbieru, pavirti, po to į karštą sirupą dalimis sudėti pomidorus, pavirti juos, griebtuvu išimti ir dėti į porcijų indelius. Perpilti sirupu, į kurį įpilta vyno. Patiekti gerai atšaldytą. Tinka su plakta grietinėle.
Pomidorų vynas
4 kg prinokusių pomidorų, 11/51 verdančio vandens, žiupsnelis druskos, kas 4 1/2 l sulčių: 4 stiklinės cukraus, 1 valgomasis šaukštas mielių, 2 citrinų sultys.
Pomidorus supjaustyti, pabarstyti druska, užpilti verdančiu vandeniu ir prislėgus laikyti 4 dienas, po to perkošti.
Į iškoštas sultis pridėti cukraus, mielių ir citrinos sulčių (rožinis vynas). Padėti rūgti. Reikia laikytis vyno gaminimo technologijos.
Šaltinis: Kokteiliu Receptai Su Pomidorų Sultimis