► Kulinarinės Idėjos: Sūriai
• Kelių rūšių skirtingais gabalėliais pjaustytą sūrį išdėliokite didelėje plokščioje lėkštėje arba ant specialaus padėklo. Šalia padėkite panašią lėkštę su vynuogėmis, citrinų sultimis apšlakstytomis avokadų skiltelėmis, melionų griežinėliais ar pan.
• Mėlynųjų pelėsių sūrio gabalėliais paįvairinkite šviežių daržovių salotas. Skanu juo įdaryti sluoksniuotos arba trapios tešlos pyragėlius, pagardinti picą, daržovių ar mėsos apkepą.
• Minkštą mėlynųjų pelėsių sūrį ištrinkite su riebia grietinėle – turėsite puikų pikantišką sumuštinukų aptepą.
• Smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio berkite į karštą baltąjį padažą – jis bus itin pikantiško skonio.
• Prieš tiekdama mėlynojo sūrio užkandžiui, apšlakstykite jį šviežiu skystu medumi ir apibarstykite sausoje keptuvėje pakepintais smulkintais graikiniais riešutais.
• Smulkintu mėlynuoju sūriu apibarstykite trintą bet kokių daržovių sriubą ar laužo kaitroje keptą mėsos pjausnį.
• Mėlynųjų pelėsių sūrį kruopščiai išsukite su maskarpone ir tiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis.
• Tarkuoto mėlynojo sūrio įmaišykite į bandelių tešlą, daugiaryžį su daržovėmis.
• Pusryčiams ar vakarienei batono skrebutį aptepkite mėlynųjų pelėsių sūriu, uždėkite konservuoto ananaso griežinėlį.
Šaltinis: Kulinarinės Idėjos: Sūriai