Kulinarinės Idėjos: Sūriai

Pressed Lemon Cheese• Kelių rūšių skirtingais gabalėliais pjaustytą sūrį išdėliokite didelėje plokščioje lėkštėje arba ant specialaus padėklo. Šalia padėkite panašią lėkštę su vynuogėmis, citrinų sultimis apšlakstytomis avokadų skiltelėmis, melionų griežinėliais ar pan.
• Mėlynųjų pelėsių sūrio gabalėliais paįvairinkite šviežių daržovių salotas. Skanu juo įdaryti sluoksniuotos arba trapios tešlos pyragėlius, pagardinti picą, daržovių ar mėsos apkepą.
• Minkštą mėlynųjų pelėsių sūrį ištrinkite su riebia grietinėle – turėsite puikų pikantišką sumuštinukų aptepą.
• Smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio berkite į karštą baltąjį padažą – jis bus itin pikantiško skonio.
• Prieš tiekdama mėlynojo sūrio užkandžiui, apšlakstykite jį šviežiu skystu medumi ir apibarstykite sausoje keptuvėje pakepintais smulkintais graikiniais riešutais.
• Smulkintu mėlynuoju sūriu apibarstykite trintą bet kokių daržovių sriubą ar laužo kaitroje keptą mėsos pjausnį.

• Mėlynųjų pelėsių sūrį kruopščiai išsukite su maskarpone ir tiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis.
• Tarkuoto mėlynojo sūrio įmaišykite į bandelių tešlą, daugiaryžį su daržovėmis.
• Pusryčiams ar vakarienei batono skrebutį aptepkite mėlynųjų pelėsių sūriu, uždėkite konservuoto ananaso griežinėlį.

Šaltinis: Kulinarinės Idėjos: Sūriai