Lašiša receptai. Lašiša su gorgonzolos padažu

lasisa6 šviežių lašišų pjausniai,   žuvų prieskonių,   keli šaukštai žaliųjų citrinų sulčių,   30 g gorgonzolos,   2 svogūnai,   300 ml sauso baltojo vyno,   250 ml riebesnės grietinėlės,   pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,   smulkintų šviežių krapų.

Žuvų pjausnius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.

Kiekvieną žuvies gabalėlį dėkite ant atskirų folijos lakštų, viršuje folijos kraštus suspauskite pirštais, kad susidarytų uždari krepšeliai. Išdėliokite juos kepimo skardoje ir 15 minučių pašaukite į 180°C karštumo orkaitę. Ištraukusi krepšelius praverkite, tada dar kelias minutes žuvį pakepinkite orkaitėje skrudinimo režimu (tegul paviršius gražiai apskrunda). Padėkite šiltai.

Nuluptus svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilkite vyną, grietinėlę ir maišydama kaitinkite, kol užvirs. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir kaitinkite, kol padažas kiek sutirštės. Sudėkite smulkintą sūrį ir toliau maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jis išsilydys. Įberkite smulkintų šviežių krapų ir gerai išmaišykite.

Paruoštu padažu apliekite kiekvieną žuvies gabalėlį ir papuoškite krapų šakelėmis.

Šaltinis: Lašiša receptai. Lašiša su gorgonzolos padažu