Maltinukai

Maltinukai ruošiami 20 min., kepami 10 min. 300 g mėsos arba žuvies, 300 g tiršto bešamelio padažo (žr. 68 p.), 100 g kumpio arba 150 g grybų, kiaušinis, petražolių, druskos, pipirų, svogūnas, šaukštas sviesto, aliejaus kepimui.

Malta mėsa arba žuvis ir svieste apkepinti grybai, sukapota petražolė, smulkiai supjaustytas ir šaukšte sviesto patroškintas svogūnas, prieskoniai, išplaktas kiaušinis ir padažas labai gerai sumaišoma.
Lenta pabarstomą miltais, paruošta masė išdėliojama ant jos krūvelėmis, iš kurių daromi maltinukai.

Prieš kepant maltinukai pavilgomi plaktame   kiaušinyje   ir   pavoliojami džiūvėsėliuose.

Kepama karštuose riebaluose. Į stalą maltinukai duodami vieni arba su pomidorų padažu.

Šaltinis: Maltinukai