Omleto receptai. Kaip Kepti omletą

Omletas su prieskoniniais žalumynais
Ruošiamas 6 min., kepamas 4—5 min.

Vienam asmeniui: 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, petražolių, svogūnų laiškų, builio, druskos, pipirų, šaukštas vandens (nebūtinai).

Imama po šaukštą smulkiai kapotų petražolių, svogūnų laiškų, builio. Sviestas ištirpinamas keptuvėje. Kiaušiniai išplakami šakute, pasūdomi ir sumaišomi su prieskoniniais žalumynais, įpilama vandens. Kai sviestas įkaista, supilami išplakti kiaušiniai, padidinama liepsna. Šakute atkeliami omleto kraštai, kad po jais patektų sviesto. Omletas turi būti vienodo storio. Paskui ugnis sumažinama ir leidžiama 30 sekundžių apkepti. Iškeptas omletas sulenkiamas pusiau ir, jei neduodamas į stalą, laikomas šiltai.
Pastaba: vietoj žalumynų tinka ir kubeliais supjaustytas kumpis.

Omletas suflė
Ruošiamas 12 min., kepamas 6 min. 9 kiaušiniai, 70 g sviesto, žiupsnelis druskos, jei gaminamas saldus suflė, dedama cukraus.

Pusė arba du trečdaliai baltymų plakama, kol masė padidėja trigubai. Prieš pat pilant į keptuvę, jie atsargiai sumaišomi su išplaktais kiaušiniais. Sviesto reikia daugiau, negu paprastam omletui. Kepama uždengus keptuvę. Iškepęs suflė tuoj duodamas į stalą arba palaikomas šiltoje orkaitėje uždengtame  inde,  kad  nesukristų.

Šis omletas labai skanus su cukrumi ir uogiene. Paduodant į stalą, dar šiltą omletą galima apšlakstyti spiritu ir uždegti.

Šaltinis: Omleto receptai. Kaip Kepti omletą