Rikotos Sūrio Pyragas (receptas)

Almond CheesecakeŠiam rikotos sūrio pyragui reikės 1,5 pakelio sausainių „Gaidelis”,   120 g sviesto,   2 šaukštai cukraus,   130 g graikinių riešutų, 500 g rikotos,   indelis kondensuoto pieno,   2 šaukštai skysto medaus,   3 šaukštai želatinos, 250 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),   8 šaukštai trintų šaldytų braškių,   šaukštelis krakmolo.

Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite. Sausainius stambiai sutrupinkite ir sumaišykite su riešutais. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir masę gerai ištrinkite pirštais.

Dėkite į nepridegančią apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais (maždaug 24 cm skersmens) ir išlyginkite. Suspauskite, kad masė kiek suliptų, ir 12 min. pašaukite į 180°C karštumo orkaitę. Želatiną išbrinkinkite.

Rikotą sukrėskite į dubenį, supilkite saldintą kondensuotą pieną, sukrėskite medų ir viską gerai išmaišykite. Grietinėlę standžiai išplakite ir atsargiai įmaišykite į rikotos masę.

Maišydama supilkite karšto vandens vonelėje ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Masę supilkite ant sausainių papločio, paviršių gražiai išlyginkite ir kiškite pyragą į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdama pyragą apliekite trintomis braškėmis.

Šaltinis: Rikotos Sūrio Pyragas (receptas)