Sriubos receptas “Sodininkė”

600 g baltųjų arba žaliųjų šparagų, 50 g sviesto, druskos, litras mėsos sultinio, 2 porų stiebai, pomidoras, 200 g žiedinių kopūstų, 150 g morkų, 5 griežinėliai virto kumpio, maltų juodųjų pipirų, ryšelis svogūnų laiškų.

Baltuosius šparagus nulupkite visus, o žaliųjų – tik apatinį stiebo trečdalį. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepinkite svieste, įpilkite truputėlį vandens ir troškinkite 2 minutes. Supilkite mėsos sultinį ir užvirinkite. Porus supjaustykite žiedais, pomidorą – kubeliais, morkas – plonais griežinėliais, žiedinį kopūstą išskirstykite nedideliais žiedynėliais. Daržoves suberkite j verdantį sultinį ir virkite 20 minučių, po to pasūdykite, įberkite pipirų.
Kumpį supjaustykite juostelėmis, svogūnų laiškus – žiedeliais.
Išpilstykite sriubą į lėkštes. | kiekvieną įdėkite kumpio ir apibarstykite svogūnų laiškais.

Šaltinis: Sriubos receptas “Sodininkė”