Tiršta sriuba su moliūgais ir bulvėmis (receptas)

7 kg moliūgų, 3 morkos, 2 bulvės, 2 šaukštai tirpinto sviesto, 1l daržovių sultinio iš kubelių, šaukštas moliūgų -sėklų, 200 ml grietinėlės, 2 šaukštai citrinos sulčių, ryšulėlis svogūnų laiškų, maltų juodųjų pipirų, druskos.

Moliūgus supjaustykite skiltelėmis, pašalinkite sėklas ir plutelę. Minkštimą pjaustykite kubeliais. Morkas ir bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Puode įkaitinkite sviestą ir jame moliūgus, morkas ir bulves apkepkite. Daržoves gardinkite sultiniu, uždenkite ir 5 minutes pavirkite.

Moliūgų sėklas skrudinkite keptuvėje be riebalų, kol patamsės. Nukelkite nuo ugnies puodą su sriuba, supilkite į ją grietinėlę ir citrinos sultis. Sriubą išplakite maišytuvu, pąsūdykite, įberkite pipirų. Išpilstytą į lėkštes apibarstykite ją skrudintomis sėklomis ir svogūnų žiedeliais.

Šaltinis: Tiršta sriuba su moliūgais ir bulvėmis (receptas)