Žuvienė receptai

Bretaniška žuvienė
Ruošiama   20 min.,   verdama 30 min.
30 g sviesto, 2 dideli svogūnai, 4 didelės bulvės, 3 skumbrės, 5—6 sardinės, gabalėlis jūros ungurio, prieskoninių žalumynų, 1,5 litro šalto vandens, druskos, pipirų, gvazdikėlių, 6 riekelės juodos duonos.

Sriuba verdama iš labai šviežios riebios žuvies. Žuvis nuvaloma, nuplaunama ir supjaustoma gabalais. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami svieste. Bulvės supjaustomos griežinėliais ir kartu su pakepintais svogūnais sudedamos į vandenį, su-beriami prieskoniai. Viskas 10 min. verdama ant nedidelės ugnies. Tada sudedama žuvis ir vėl verdama 15 min. Žuvienė į stalą paduodama su svieste pakepintais duonos skrebučiais.

Paprasta žuvienė
Ruošiama 30 min., verdama 30 min. 500 g įvairios smulkios žuvies ir, jei turima, keli nedideli krabai, vidutinio dydžio svogūnas, 4 skiltelės česnako, prieskoninių žalumynų (čiobrelių, petražolių, lauro lapelių, šafrano), druskos, 300 g bulvių, 3 morkos, šaukštas pomidorų pastos, 1,5 l vandens, 3 šaukštai alyvų aliejaus, 6 riekelės juodos duonos.

Žuvis nuvaloma, galvos paliekamos. Svogūnas supjaustomas ir pakepinamas aliejuje, kol pagelsta.* Dedama sutrinta česnako skiltelė, pomidorų pasta, supilamas vanduo, suberia-mi prieskoniniai žalumynai, likusios česnako skiltelės,   morkos,   griežinė-

Šaltinis: Žuvienė receptai