KOPŪSTŲ SULTYS

cabbageŠviežių kopūstų sultys naudingos sergantiems chronišku gastritu (kai padidėjęs skrandžio sekreto rūgštingumas), skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, kepenų ir kasos ligomis, nutukimu. Jos padeda kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo (kuris yra bene dažniausia odos spuoguotumo priežastis).
♦ Kopūsto galvą reikia padalinti į keletą dalių, sumalti mėsmale ir išspausti sultis panaudojant marlę. Sultys bus drumstos, bet be kietų dalelių. Šaldytuve jas galima laikyti 1-2 dienas.
♦ Jei norite, kad sulčių būtų daugiau, reikia susmulkintus kopūstus apšlakstyti karštu vandeniu. Deja, taip paruoštos sultys bus ne tokios skanios, be to, kaitinant skyla fermentai.

Šaltinis: KOPŪSTŲ SULTYS