Skrandžio Opa (Simptomai, Mityba)

Belly´s Gonna Get Ya!Sergant skrandžio opa būdingi deginantys ir gręžiantys skausmai krūtinės apačioje, paprastai praėjus vienai dviem valandom po valgio. Gulint ir susilenkus skausmai silpnesni, esant dideliam fiziniam krūviui bei įtampai jie paaštrėja. Būdingas rūgštus atsirūgimas, apetito praradimas, nemalonus skonis burnoje.

Skrandžio opa atsiranda dėl įvairių priežasčių, dažniausiai dėl nervų sistemos sutrikimų, stresų, taip pat piktnaudžiaujant alkoholiniais gėrimais, dėl padidėjusio skrandžio rūgštingumo ir rūkymo nevalgius: net 1 cigaretė, surūkyta nevalgius, žaloja skrandžio gleivinės paviršių.

Ką galima valgyti

Nuo skrandžio opos atsiradimo apsaugo dažnas svogūnų bei česnakų vartojimas. Naudinga kiekvieną dieną suvalgyti nors 1 svogūną ir 1 česnako skiltelę.

Susirgus reikalinga ramybė, o svarbiausia – dieta. Daugiau pieno produktų, daržovių piurė, kisielių ir košių. Negalima valgyti mėsos, ypač kietos, aštrių, sunkiai virškinamų keptų patiekalų. Maistas turi būti virtas ir sutrintas.

Keletą kartų per parą būtina gerti šviežių citrinų sulčių. Jei labai skauda skrandį, reikia dėti ant jo karštus kompresus, keičiant juos kas 30 minučių. Esant kraujavimui iš skrandžio, šildantys kompresai netinka. Jeigu ligonis vemia krauju, reikia jį paguldyti į lovą, ant pilvo uždėti nesunkią pūslę su ledu ir kuo greičiau iškviesti gydytoją.

Šaltinis: Skrandžio Opa (Simptomai, Mityba)