Šokolado Dėmių Valymas

the chocolate orgy ended in loveŠOKOLADO DĖMĖS

Dėmė neįsigeria į audinį, todėl neišdžiūvusią nugramdome peiliu. Šviežias šokolado dėmes užtenka pavalyti amoniako tirpalu, šiltu glicerinu ar stipriu druskos tirpalu.

Sudžiūvusias šokolado dėmes valome švariu benzinu ir išskalbiame universaliais skalbikliais. Likusius pėdsakus panaikina šiltas glicerinas (paskui reikia perskalauti šiltu vandeniu).

Tinka kiaušinio trynio, glicerino ir šilto vandens mišinys (1 trynys, 1 arbatinis šaukštelis glicerino ir 1l vandens). Juo ištepame dėmę. Kai išdžiūsta, nuplauname vandeniu, paskui skalbiame, kaip įprasta.

Senos šokolado dėmės iš baltų audinių šalinamos vandenilio peroksidu. Juo išteptą dėmėtą vietą paliekame 10-15 min., paskui skalaujame šaltu vandeniu.

Dėmę dirbtiniame pluošte iš abiejų pusių ištriname glicerinu, uždedame sugeriamąjį popierių ir prispaudžiame.

Dėmėtiems šilkiniams audiniams valyti tinka glicerino, amoniako ir vandens mišinys (20:1:20). Neužmirškite išskalauti.

Šaltinis: Šokolado Dėmių Valymas