Triušiena

Balta, švelni, lengvai virškinama maistinga, skoniu šiek tiek primena veršieną ir vištieną. Triušieną yra liesa mėsa, to dėl ypač tinka moterims, besilaikančioms dietų.

Triušienoje kur kas daugiau mineralinių medžiagų, ypač fosforo ir kalcio, negu kitos rūšies mėsoje. Antai vitamino PP kiekiu triušiena net du kartus lenkia jautieną.

Naminių triušių mėsa blyški, smulkaus raumens ir subtilaus skonio. Laukinių triušių, t. y. zuikių, mėsa tamsesnė ir panašesnė j žvėrienos. Triušio mėsą lengva ruošti – ji greitai išverda, iškepa ir dera su įvairiais padažais. Tačiau vyresnių ir neriebių triušių mėsą reikėtų marinuoti – bus minkštesnė ir švelnesnė.

Kaip gaminti triušienos receptus.
Triušiena galima troškinti, virti ir kepti. Tik prieš kepant reikėtų įtrinti druska su cukrumi ir prieskoniais: kvapiaisiais pipirais, muskatais, cinamonu, gvazdikėliais, mairūnais, kmynais, česnakais ir kitais. Prieš troškinimą triušiena galite apkepti įkaitusiuose riebaluose, kad susidarytų plutelė. Taip pat prieš kepdama riebaluose triušiena galite pamarinuo-ti vyne, pagardinti čiobreliais arba česnakais.

Patarimai. Jeigu triušiena kepsite orkaitėje, stebėkite, kad mėsa neperdžiūtų. Kepti reikėtų 200°C temperatūroje apie valandą. Jeigu triušiena virsite, dėkite aštrių prieskonių ir daug žalumynų. Tinkamiausias garnyras. Prie triušienos patiekalų puikiai tiks švelnaus skonio troškintos arba virtos daržovės, salotų lapeliai, pomidorų ir agurkų salotos.

Šaltinis: Triušiena