► 9 Produktai, kurių negalima laikyti šaldytuve
Neretai manoma, kad geriausia vieta maisto produktams laikyti yra šaldytuvas. Tačiau tai tinka anaiptol ne visiems. Štai keletas produktų, kurių neturėtų būti jūsų šaldytuve.
1. Svogūnai
Šaldytuve esanti drėgmė pakenks svogūnams -jie suminkštės, gali atsirasti pelėsis. Laikykite juos vėsioje sausoje vietoje, tačiau nedėkite šalia bulvių. Laikomi šalia ir svogūnai, ir bulvės greičiau genda.
2. Kava
Šaldytuve laikomos kavos pupelės ar malta kava praras savo aromatą ar netgi sugers šalia laikomo maisto kvapus. Didelį kiekį kavos laikykite šaldiklyje, o mažą – vėsioje tamsioje vietoje.
3. Bazilikai
Geriausia bazilikus pamerkti į indą su vandeniu kaip skintas gėles. Šaldytuve jie suvys greičiau ir sugers šalia esančių maisto produktų kvapus.
4. Medus
Medus nepraras savo savybių ilgus metus, jei laikysite jį sandariai uždarytame inde kambario temperatūroje.
5. Česnakai
Šaldytuve ilgiau laikomi česnakai išleis daigus.
Be to, gali tapti tarsi guminiai, apsitraukti pelėsiu, todėl geriausia juos laikyti vėsioje sausoje vietoje.
6. Duona
Duona šaldytuve greičiau sudžius. Jame patariama laikyti tik pjaustytą duoną, kurią suvartosite per artimiausias porą dienų. Ilgesnį laiką duoną laikykite šaldiklyje arba duoninėje.
7. Avokadai
Norite, kad avokadai sunoktų ir suminkštėtų? Jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą. Tačiau jau sunokusius galite čia laikyti.
8. Bulvės
Šaldytuve laikomos bulvės įgauna salsvą skonį, tampa rupios struktūros, nes jose esantis krakmolas šaltoje aplinkoje greičiau virsta cukrumi. Laiky- , kitę bulves vėsioje, bet ne šaltoje vietoje popierinėje ar kitokioje natūralioje taroje (maiše, dėžutėje ar pan.).
9. Pomidorai
Pomidorai šaldytuve praras savo aromatą, nes šaltas oras sustabdo jų nokimo procesą. Šaltis taip pat pakeičia jų skonio savybes, minkštimo struktūrą.