Archive for the 'Prieskoniai' Category

Prieskonių Naudojimas. Virtuvės Patarimai

Spicies Collection• Prieskoniai ir prieskoninės daržovės, naudojamos nedideliu kiekiu, pagerina maisto skonį, spalvą, kvapą.

Prieskoniai – garstyčios, pipirai, lauro lapeliai, cinamonas, gvazdikėliai, kmynai neturi maistingųjų savybių, bet jie padeda skrandžio sultims išsiskirti, pagerina apetitą.

• Prieskoninės daržovės – salotos, špinatai, rūgštynės, krapai, salierai turi askorbininės rūgšties, karotino, B grupės vitaminų, piridoksino ir kt. rūgščių. Daug daržovėse kalcio, fosforo, geležies, magnio, šarminių druskų. Jos normalizuoja žarnų mikroflorą, slopina puvimo procesą žarnyne. Šiose daržovėse yra organinių rūgščių, cukraus ir aromatinių medžiagų. Svogūnų laiškai turi bakterijas užmušančių savybių.

• Tokie prieskoniai, kaip garstyčios ir pipirai, stipriai suerzina skrandžio gleivinę ir žarnyną, tulžies ir šlapimo takus. Todėl jų nereikia naudoti sergantiems inkstų, kepenų, skrandžio ir žarnynų ligomis. Dietinius patiekalus rekomenduojama pagardinti lauro lapeliais, žaliais krapais, petražolėmis, svogūnų laiškais ir nedideliu salierų kiekiu.vegetables