Archive for the 'Receptai' Category

Blynų Receptai

Čirviniai blynai

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, įbėrusi žiupsnelį druskos, išplakite iki standžių putų.
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir tryniais iki vientisos purios masės, tada, palengva plakdama šluotele, suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną, sukrėskite varškę, pagal skonį įberkite vanilinio cukraus Ir nutarkuotų citrinos žievelių, j tešlą, šaukštu atsargiai maišydama iš apačios į viršų, suplikite kiaušinių baltymus. Viską labai atsargiai išmaišykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
Blynus kepkite gerai įkaitintoje specialioje čirvinių blynų keptuvėje, kol dailiai apskrus.
Tiekite su mėgstamomis šaldytomis uogomis, uogiene arba plakta grietinėle.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai,
  • 3 šaukštai cukraus
  • 50 g sviesto,
  • stikline pieno,
  • 125 g kreminės varškes
  • 200 g miltų,
  • pagal skoni vanilinio cukraus, citrinos žievelių,
  • šaukštelis kepimo miltelių.

Lietiniai su ikrais

icelandic pancakesPirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20-30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. Kol tešla brinks, paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros sviestą iki vientisos masės išsukite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, sultimis, druska ir pipirais, galiausiai įspauskite česnako skiltelę. Beje, kulinarai sako, kad į tokį sviestą gardu įmaišyti ir truputį daigintų pipirnių. Iš išbrinkusios tešlos Iškepkite nedidelius lietinius.

Mieliniai Blynai

  1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštais cukraus.
  2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.

    mieliniai blynai

    Mieliniai blynai su cukrumi

  3. Kitame dubenėlyje elektriniu plaklkliu iki baltumo Išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.
  4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.
  5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškeptus mielinius blynus galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.

Pagaminimo laikas: 40 min. (neskaičiuojant mielių kilimo laiko)

Ingredientų sąrašas:

  • 2 kiaušiniai,
  • 250 ml pieno
  • 30 g šviežių mielių,
  • 5 šaukštai cukraus,
  • 250 g miltų,
  • žiupsnelis druskos
  • aliejaus (kepti),
  • pagal skonį vanilinio cukraus,
  • šaukštas sviesto.

Duonos Kepimas Namuose

Pastaruoju metu Lietuvoje siaučia tikrų tikriausias duonos kepimo virusas. Duona kepa vis daugiau šeimų. Norint išsikepti savos duonos, reikia turėti duonkepę ir gerą receptą.

Itališkoji „Ciabatta"
BIGAI (ITALIŠKAM RAUGUI) REIKĖS: • 800 g kvietinių miltų (550 D), • 600 g vandens, • 20-25 g šviežių mielių, • 15 g druskos.

Viską sudedame į dubenį ir gerai išplakame medine mentele iki vientisos masės. Uždengiame ir paliekame 12-16 valandų kambario temperatūroje. Po 12 valandų tešlos paviršiuje bus susiformavę daug mažų burbuliukų. Jei taip nėra, palaikykite, kol atsiras. Šio proceso trukmė priklauso nuo kambario temperatūros: kuo šilčiau, tuo greičiau vyksta rūgimo procesas.

Varškės Apkepo Receptas

Paprastą dieną namiškiai paskubomis sukerta dribsnių su pienu ar iš vakaro virtos ir pašildytos košės? Sekmadienis – puiki proga palepinti juos gardžiais pusryčiais. Tiesa, tokius paruošti šiek tiek užtruks, bet, pažadame, nė akimirkos dėl to nesigailėsite.

Purus varškės apkepas
6 ASMENIMS. PAGAMINSITE PER 1 VAL.
•800 g riebios varškės, 5 kiaušiniai, 4 šaukštai sviesto, •trečdalis stiklinės cukraus, •šaukštelis kepimo miltelių, pagai skonį vanilinio cukraus, nutarkuotų pusės citrinos žievelių, po 2 šaukštus ryžių miltų ir •manų, 150 ml riebios grietinėlės, •druskos, po saujelę besėklių razinų ir cukrintinių, 50 ml brendžio arba romo.
Papuošti: apelsino griežinėlių, mėtų lapelių, miltelinio cukraus, juodojo šokolado drožlių.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite j šaldytuvą, kad atvėstų.
Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. Cukrintinius ir razinas užpilkite brendžiu ir pusvalandžiui palikite.
Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, įmaišykite į trynių ir cukraus masę, gerai išsukite, supilkite brinkytas manų kruopas, 3 šaukštus tirpinto sviesto, suberkite kepimo miltelius, ryžių miltus, vanilinį cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles, nuvarvintus mirkytus cukrintinius ir viską gerai išmaišykite. Atvėsintus baltymus išplakite iki purios standžios masės ir labai atsargiai, kabindama šaukštu iš apačios į viršų, įmaišykite į varškės masę.

Tešlą krėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, ant viršaus dėkite sviesto drožlelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite supjaustytą trikampiais griežinėliais, apibarstytą milteliniu cukrumi, šokolado drožlėmis, su apelsino griežinėliu ir mėtos lapeliu.

5 Pomidorų Padažo Receptai

Klasikinis pomidorų padažas

75 g lašinių su liesios mėsos tarpsluoksniu, valgomasis šaukštas aliejaus, svogūno, 1 kg pomidorų, 70 g pomidorų tyrės, druskos, pipirų, cukraus.
Lašinius supjaustyti kubeliais ir, įkaitinus aliejų keptuvėje, jame pakepinti. Svogūną nulupti, supjaustyti ir sudėti į lašinius, patroškinti. Pomidorus nuplauti, nusausinti, supjaustyti dideliais kubeliais ir, sudėjus į keptuvėje esančią masę, troškinti maždaug 15 min. Po to pertrinti per sietelį, sumaišyti su pomidorų tyre, iškaitinti, pagal skonį pridėti druskos, pipirų ir cukraus. Patiekti su spagečiais arba troškinta žuvimi.

Pomidorų padažas I

1 kg prinokusių pomidorų, 2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus, pipirų, druskos, citrinos sulčių, valgomasis šaukštas susmulkinto baziliko. Pomidorus panardinti į verdantį vandenį, po to į
šaltą, perpjauti skersai pusiau, išimti sėklas. Likusį minkštimą smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su alyvų aliejumi, druska, pipirais bei citrinos sultimis. Pabaigoje pridėti susmulkintų žalumynų. Prieš patiekiant leisti padažui kokią valandą prisitraukti. Patiekti su spagečiais arba kukuliais.
Pomidorų padažas II
4 valgomuosius šaukštus aliejaus sumaišyti su susmulkintais žalumynais, muskato riešutu, lauro lapais, 4 valgomaisiais šaukštais pomidorų tyrės arba sulčių.
Pomidorų padažas su baziliku
2 svogūnai, 2 skiltelės česnako, 4 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus, 500 g per sietelį pertrintų pomidorų, maltų juodųjų pipirų, 5 baziliko šakelės, valgomasis šaukštas raudonėlių. Svogūnus bei česnakus nulupti ir supjaustyti
smulkiais kubeliais. Pakepinti alyvų aliejuje, kol jie praskaidrės. Pridėti pomidorų ir, be perstojo maišant, masę užvirinti. Troškinti ant vidutinio silpnumo ugnies, kol masės sumažės perpus. Pagal skonį pridėti druskos, pipirų ir raudonėlių.
Baziliko šakeles nuskalauti, nusausinti ir nuskabyti lapelius. Kelis lapelius palikti, kitus smulkiai sukapoti ir sudėti į padažą. Padažą papuošti baziliko lapeliais, patiekti su ką tik išvirtais makaronais.
Pomidorų ir česnakų padažas
1/2 stiklinės pomidorų tyrės, 5-6 skiltelės česnako, valgomasis šaukštas aliejaus, 2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų krapų arba petražolių lapelių, 1/5 arbatinio šaukštelio cukraus, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, 1/4 citrinos.
Į pomidorų tyrę sudėti trintą česnaką, sumaišytą su druska, cukrumi ir aliejumi, smulkiai supjaustytais žalumynais bei citrinos sultimis.

Provansietiškas pomidorų padažas

1 1/2 kg pomidorų, skiltelė česnako, 150 ml alyvų aliejaus, valgomasis šaukštas smulkiai sukapoto baziliko, 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus, valgomasis šaukštas miltų, 2 valgomieji šaukštai šalto vandens, druskos, pipirų, citrinos sulčių.
Pomidorus panardinti į verdantį vandenį, perpilti vandeniu, nulupti odelę, nutraukti kotelius, išimti sėklas. Česnako skiltelę nulupti ir sutrinti. Alyvų aliejų įkaitinti, sudėti 1/4 dalį pomidorų, česnakus, susmulkintus žalumynus, troškinti, pridėti cukraus ir toliau troškinti ant silpnos ugnies uždarame inde 20-25 min. Sudėti likusias 3/4 dalis pomidorų.

Miltus sumaišyti su šaltu vandeniu ir sutirštinti padažą, pavirinti 3-5 min., pagal skonį įdėti druskos, pipirų, cukraus ir citrinos sulčių. Patiekti prie ant grotelių keptos arba troškintos lašišos.
Pikantiškas pomidorų padažas
Stiklinė pomidorų tyrės, druskos, cukraus, garstyčių, acto, maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos.
Pomidorų tyrė turi būti grietinės tirštumo. Pridėti visų prieskonių, sumaišyti. Galima laikyti ilgai uždarytuose induose.
Šį pomidorų padažą galima vartoti vietoje garstyčių.

Viduržemio jūros padažas

1 kg pomidorų, svogūnas, 3 skiltelės česnako, 6 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus, 1/2 stiklinės sauso vyno, druskos, pipirų, valgomasis šaukštas raudonėlių, 3 valgomieji šaukštai susmulkintų petražolių lapelių. Pomidorus 1-2 min panardinti į verdantį vandenį, perpilti šaltu, nulupti odelę, supjaustyti gabalėliais. 2 valgomuosius šaukštus alyvų aliejaus įkaitinti, sudėti pomidorus ir troškinti 10 min. Svogūnus ir česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Likusį alyvų aliejų įkaitinti, sudėti supjaustytus svogūnus ir česnakus, troškinti, kol jie pasidarys permatomi, įpilti vyno ir dar patroškinti. Sudėti į pomidorus, sumaišyti, pagal skonį įberti druskos ir pipirų, sudėti raudonė-lius, susmulkintus petražolių lapelius. Troškinti 15 min. Patiekti su ant grotelių keptomis krevetėmis arba mažomis keptomis žuvelėmis.

Čigoniškas padažas (4 porcijos)

Svogūnas, ryšulėlis žalumynų sriubai (petražolių, salierų, krapų), 50 g lašinių, 10 g sviesto arba margarino, šakelė čiobrelių, 1/2 lauro lapo, 250 g mėsos sultinio (kubeliais), 125 ml sauso balto vyno, 5 pomidorai, arbatinis šaukštelis pomidorų tyrės, valgomasis šaukštas bulvių krakmolo, druskos, Kajano pipirų, 2 valgomieji šaukštai Madeiros vyno;5 dideli pievagrybiai. Svogūnus, žalumynus, lašinius smulkiai sujaustyti. Į įkaitintą keptuvę dėti lašinius, truputį pakaitinti, sudėti svogūnus ir kepti, kol šie paruduos, sudėti susmulkintus žalumynus, čiobrelius, lauro lapo, mėsos sultinį ir baltąjį vyną. Viską ant labai silpnos ugnies kaitinti 15-20 min.

Po 10 min. sudėti pomidorų tyrę ir nuluptus bei į 4 dalis perpjautus pomidorus. Padažą perkošti per sietelį ir ištrinti.
Krakmolą praskiesti šaltu vandeniu, lėtai sudėti į padažą, užvirinti. Pagal skonį pridėti druskos, pipirų ir įpilti Madeiros vyno. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti plonais griežinėliais, o po to šiaudeliais ir patiekti prie padažo.
Šį padažą galima patiekti prie ant grotelių keptos mėsos, kiaulienos liežuvio, jautienos krūtininės ir keptos mėsos.

Pomidorų Patiekalai Ir Receptai

Įvairūs pomidorų receptai

Pagrindiniai patiekalai

Pomidorų ir kiaušinių omletas
4 nedideli pomidorai, 8 kiaušiniai, 100 g olandiško sūrio, 100 g sviesto, 50 ml pieno, druskos, pipirų.
Inde suplakti kiaušinius su pienu, pridėti druskos. Keptuvėje ištirpinti sviestą, užpilti dalį kiaušinių plakinio ir uždengti keptuvę. Kai kiaušiniai pradės tirštėti, uždėti pomidorų griežinėlius, pabarstyti druska, pipirais ir tarkuotu sūriu. Iškeptą omletą dėti į įkaitintą lėkštę, panašiai kepti kitą. Patiekti su virtomis bulvėmis, apibarsčius svogūnų laiškais.

Kokteiliu Receptai Su Pomidorų Sultimis

MulticolorGėrimai

Pomidoru sultys su kiaušiniais

4 stiklinės pomidorų sulčių, 4 kiaušiniai, po 4 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių bei sukapotų žalumynų, truputis pipirų, aštraus pomidorų padažo, druskos.

Pomidorų ir citrinos sultis išplakti su kiaušinių try­niais, pridėti druskos, /pipirų, pomidorų padažo ir žalumynų.

Pomidorų sulčių gėrimas

11 pomidorų sulčių, druskos, pipirų, valgomasis šaukštas džiovintos, melisos arba pipirmėtės, susmulkintų krapų.

Pomidorų sultis užvirinti, pridėti druskos ir pipirų pagal skonį, įberti džiovintos melisos arba pipirmėtės, uždengti, atvėsintą perkošti. Stiklinės kraštus pa­merkti į kiaušinio baltymą, po to į smulkiai supjausty­tus krapus. Atsargiai įpilti atvėsinto šalto pomidorų gėrimo.

Skrebučiai, pyragai, picos

Skrebučiai su pomidorais ir sūriu

300 g duonos, 200 g pomidorų, 40 g sūrio, 50 g sviesto.

Kvietinę duoną supjaustyti 1 cm storio kvadratė­liais ir paskrudinti svieste. Ant paskrudintos duonos dėti pomidorų griežinėlius, apibarstyti tarkuotu sūriu ir pakepinti orkaitėje, kol paruduos.

Teksasietiški skrebučiai

4 riekės duonos, 4-6 pomidorai, 4 gabalėliai

lašinių, 2 lydyti sūreliai, sviesto.

Orkaitėje pakepintas duonos riekes aptepti sviestu, uždėti kelias eiles pomidorų griežinėlių, ant jų -mažais kubeliais supjaustytų, pakepintų lašinių bei lydyto sūrio riekelių.

Pomidorų padažai

Padažai

Klasikinis pomidorų padažas

75 g lašinių su liesios mėsos tarpsluoksniu, valgomasis šaukštas aliejaus, svogūno, 1 kg po­midorų, 70 g pomidorų tyrės, druskos, pipirų, cukraus.

Lašinius supjaustyti kubeliais ir, įkaitinus aliejų keptuvėje, jame pakepinti. Svogūną nulupti, supjaus­tyti ir sudėti į lašinius, patroškinti. Pomidorus nuplau­ti, nusausinti, supjaustyti dideliais kubeliais ir, sudė­jus į keptuvėje esančią masę, troškinti maždaug 15 min. Po to pertrinti per sietelį, sumaišyti su pomidorų tyre, iškaitinti, pagal skonį pridėti druskos, pipirų ir cuk­raus. Patiekti su spagečiais arba troškinta žuvimi.

Pomidorų Receptai Pagrindiniams Patiekalams

pomidoru patiekalai

pomidoru receptai

Pomidorų ir kiaušinių omletas

4 nedideli pomidorai, 8 kiaušiniai, 100 g olan­diško sūrio, 100 g sviesto, 50 ml pieno, druskos, pipirų.

Inde suplakti kiaušinius su pienu, pridėti druskos. Keptuvėje ištirpinti sviestą, užpilti dalį kiaušinių plakinio ir uždengti keptuvę. Kai kiaušiniai pradės tirštėti, uždėti pomidorų griežinėlius, pabarstyti drus­ka, pipirais ir tarkuotu sūriu. Iškeptą omletą dėti į įkaitintą lėkštę, panašiai kepti kitą. Patiekti su vir­tomis bulvėmis, apibarsčius svogūnų laiškais.

Pomidorų lietiniai I

Įdarui: 1/2 stiklinės grietinės, 1/2 stiklinės pomi­dorų masės, 125 g virtų ryžių, 2 kiaušiniai, 3 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių, druskos, pipirų. Tešlai: 2 kiaušiniai, stiklinė pieno, 3-5 valgo­mieji šaukštai miltų, druskos. Iš kiaušinių, pieno ir miltų įmaišyti blynų tešlą, iš kurios iškepti plonus blynus (apkepti tik vieną pusę). Grietinę, pomidorų masę, ryžius, džiūvėsėlius ir plak­tus kiaušinius sumaišyti, dėti į blynus ant apkeptos pusės, suvynioti, ir pakepti svieste, kol paruduos.